• ++31 (0)226-357390
  • info@ibs-europe.nl

Kunst en antiek

Het verhuizen van kunst is een kunst

Bij het verhuizen van kunstvoorwerpen draait alles om vakmanschap. Kunstobjecten zijn veelal erg kwetsbaar en zijn uniek, dus onvervangbaar. Het vereist zeer veel kennis, ervaring en zorgvuldigheid om uw (kostbare) kunstobjecten te vervoeren of te verplaatsen.

Speciale behandeling van kunstvoorwerpen en antieke meubelstukken

Kunstvoorwerpen hebben zelden een gelijke afmeting. Met name 3Dkunstobjecten hebben vaak onhandige, individuele vormen. Daarnaast bestaat het materiaal waaruit het object is vervaardigd uit zeer uiteenlopende materialen van linnen, papier en papier-maché tot glas, keramiek en metaal. Deskundige handling is daarom noodzakelijk voor het verhuizen van kunstobjecten en wordt gerekend tot een waar specialisme. Kennis van het gebruik van de juiste (zuurvrije) materialen, het dragen van handschoenen, het verpakken van alle uiteenlopende objecten en het vervaardigen van kisten op maat in onze eigen zagerijen: voor alles wordt een oplossing gezocht. Elk stuk vraagt om een specifieke behandeling.

Het vervoer van kunstobjecten vindt plaats met luchtgeveerde, beveiligde en geconditioneerde verhuiswagens. Ook klimaatschommelingen tussen uw locatie en de verhuiswagen worden zoveel mogelijk voorkomen of in elk geval tot een minimum beperkt. Het verzekeren van uw kunstverhuizing of -verplaatsing is een belangrijk onderwerp. Vooraf wordt de totale te verzekeren waarde bepaald. Daarna wordt, in overleg met uw en onze verzekeraars, de best mogelijke verzekering afgesloten.

Opslag van kunst en antiek

Wilt u kunstobjecten opslaan, dan biedt IBS Europe u een geklimatiseerde opslagmogelijkheid. Uw kunst wordt veilig opgeslagen onder ideale omstandigheden.

IBS Europe 25 jaarIBS Europe 25 jaar

Ook een snelle en effectieve verhuizing?

Klik hiernaast voor een offerte.

× WhatsApp ons!